De aanschaf zonnepanelen kan 15 tot 20% goedkoper

En in Gelderland ook nog eens 50% korting op benodigd advies.
30 september 2021, Gelderland

De aanschaf zonnepanelen kan 15 tot 20% goedkoper

Korting op zonnepanelen zorgt voor gunstige terugverdientijden

De titel lijkt te mooi om waar te zijn, maar ondernemers die als kleinverbruiker afgelopen jaar meer dan 50.000 kWh stroom hebben verbruikt, komen voor deze kortingen in aanmerking. Kleinverbruik wil zeggen dat de afzekering op het bedrijf maximaal 3 x 80 A mag zijn. Deze ondernemers komen in aanmerking voor de landelijke ISDE-regeling.

De ISDE*1 kan aangevraagd worden voor een PV-installatie tussen 15.000 Wp en 100.000 Wp-vermogen en het gaat daarbij dan om een subsidie van €0.125 per Wattpiek. Afhankelijk van de omvang van de installatie verlaagt dit de investering met 15 tot 20%. Deze subsidie dient aangevraagd te worden voordat er definitieve koopverplichtingen aangegaan zijn oftewel op basis van een ongetekende offerte.

De combinatie met een kleine windmolen kan in een aantal gevallen ook een hele mooie oplossing zijn om een vlakker productiepatroon over de dag en over het jaar te creëren. Hierdoor is men minder afhankelijk van de teruglevering op het net en kan meer stroom voor eigen verbruik aangewend worden. Ook de kleine windmolens komen in aanmerking voor ISDE, waardoor de combinaties van zonnepanelen en een kleine windmolen tot interessante terugverdientijden kunnen leiden.

Essentieel is dus wel een tijdige ISDE-aanvraag die aan de voorwaarden voldoet.

Maar….. een SDE++-aanvraag is toch altijd interessanter? Dat hoor en lees je overal.

Onze ervaring is dat met toepassing van ISDE er terugverdientijden te realiseren zijn tussen 4 en 6 jaar, ook al zou het salderen worden afgebouwd. Voor deze doelgroep betekent dit in de praktijk een fors lagere investering met hogere rendementen en een hogere omloopsnelheid van de geïnvesteerde euro’s. Dit in vergelijking met de grootschalige investering op basis van een positieve SDE++ -beschikking.

Uiteraard moet je beide opties naast elkaar blijven zetten als er voldoende dakruimte is voor een voldoende grote SDE++-aanvraag en de juiste vergelijkingen maken om tot de best passende keuze te komen. Deze vergelijking kunnen we heel goed samen met u aan de keukentafel maken.

Adviesvoucher van €2.500, –

De aanschaf van een PV-installatie is een kwestie van wikken en wegen en de juiste antwoorden krijgen op alle vragen die afgevinkt moeten worden.

Hiervoor is een breed advies nodig van meerdere partijen. Denk aan een bureau die de benodigde constructieberekeningen kan maken, de accountant met betrekking tot fiscaliteiten en juiste momenten van investeren en adviseurs als wij die het hele traject kunnen overzien.

Ook voor de kleinverbruikers (tot maximaal 3 x 80 A) kan in Gelderland een speciale adviesvoucher aangevraagd worden. Uit deze voucher worden uw advieskosten tot maximaal €5.000 voor 50% vergoed. Deze voucher of waardebon dient ook voorafgaand aan de adviestrajecten aangevraagd te worden op basis van offertes die door de verschillende adviseurs gemaakt moeten zijn. Zaak dus ook hier om het tijdig aan te pakken, want de budgetten voor ISDE en de adviesvoucher zijn gelimiteerd.

Als ondernemer is het een kwestie van slim schakelen en gebruik maken van de mogelijkheden die er zijn. Met een goed advies kun je voor half geld op de eerste rang zitten.

Maak gebruik van de mogelijkheden!
Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak rechtstreeks contact op met:

Anton Legeland
 +31(0)6 20 45 22 08
a.legeland@lnagro.nl

*1 Belangrijk is om de ISDE-regeling niet te verwarren met de veelbesproken SDE++. Deze laatste kan in oktober wederom aangevraagd worden, maar die is dus alleen van toepassing voor grootverbruikers met aansluitingen die zwaarder zijn dan 3 x 80 A. Voor ondernemers die uit een eerdere aanvraag een positieve beschikking hebben ontvangen, kunnen voor het adviestraject ter realisatie van de PV-installatie een adviesvoucher aanvragen van €5.000.

Lees ook