Interreg Project Internet of Agriculture

LNAGRO verbindt IoT met de agrarische sector

LNAGRO is in juli 2019 gestart als adviespartner binnen het Interreg Project Internet of Agriculture (IoA). Dit 3 jaar durende project zorgt voor vernieuwende producten in de agrarische sector op basis van Internet of Things-oplossingen. Daarvoor werken Duitse en Nederlandse technische bedrijven samen om de nieuwe business grensoverschrijdend te ontwikkelen.

Wat is Internet of Things?

Internet of Things wordt ook wel de 4de revolutie genoemd. Allerlei apparatuur wordt aangesloten op internet. Producten, dingen, dieren, mensen… Alle informatie die daarbij vrijkomt wordt opgeslagen in databases en de rekenkracht van computers maakt het mogelijk dat er verbanden gelegd kunnen worden die in het verleden niet zichtbaar waren. Internet of Things maakt in 3 sectoren een enorme opgang. Dat zijn de landbouw, de zorg en ‘t transport.

Rol LNAGRO

Technische bedrijven kunnen allerlei sensortoepassingen bedenken en maken, maar het moet ook passen bij de praktijk van de agrarische sector.. Daarom is onze rol het onderzoeken van de markt en het toetsen van de praktische invulling op bedrijfsniveau.. Als praktische adviseurs, geworteld in de agrarische sector en met de beide benen in het buitengebied, slaan wij de brug tussen de agrarische praktijk en de technische bedrijven. Wij adviseren hen over de toepasbaarheid van hun ideeën en producten en kijken daarbij ook of deze breed ingezet kunnen worden binnen andere sectoren.

Bent u ook op zoek naar de inzetbaarheid van uw idee/product op basis van Internet of Things in de agrarische sector of buitengebied? Wij hebben er zicht op en helpen u graag verder. Het is zelfs een optie dat u de sensoren kunt testen via ons eigen LORA-netwerk in de Achterhoek.

Interreg Project Internet of Agriculture
Interreg Project Internet of Agriculture2